Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Як вибрати колір лінз сонцезахисних окулярів

Якщо ви думаєте, що лінзи сонцезахисних окулярів забарвлюють у різні кольори виключно для краси, то глибоко помиляєтеся. Цей аксесуар не виконує суто декоративної функції - він насамперед призначений для захисту зору. Колір лінз має величезне значення: він впливає на чіткість зору і ваше здоров'я. І перш ніж вибрати сонцезахисні окуляри, слід подумати про те, які стекла будуть найбільш комфортними для ваших очей.

Не сперечаємося, декоративна складова аксесуара теж дуже важлива. Але якщо колір і форму оправи ви можете підібрати, орієнтуючись на свій смак і тип зовнішності, то вибір відтінку лінз здійснюється за іншим принципом. Тут уже буде важливіше, наскільки він корисний для зору. Як діють на очі різні кольори сонцезахисних окулярів, і як вибрати, який з них буде кращим для вас, ми розповімо в цій статті.

Критерії вибору кольору лінз сонцезахисних окулярів

Конкретно назвати найкращий колір лінз на всі випадки життя неможливо. Щоб правильно вибрати сонцезахисні окуляри за цією ознакою, спочатку потрібно поставити собі 3 запитання:

  1. Для чого вони вам потрібні?
  2. Де ви плануєте їх носити?
  3. Як довго ви в них збираєтеся ходити?

Адже кожен колір лінз чинить певний вплив на очі, і якщо він буде найкраще підходити в одному випадку, то в іншому може виявитися протипоказаним. Деякі забарвлення скла мають суто декоративну функцію, а інші можуть стати вам корисними і полегшити життя.

Давайте розберемося, сонцезахисні окуляри якого кольору варто вибрати в тих чи інших ситуаціях:

  • Для щоденного носіння в місті. Що частіше ви носитимете свої сонцезахисні окуляри, то комфортнішим і кориснішим має бути колір їхніх лінз. Для регулярних походів вулицями міста найкраще підібрати універсальні сірі, коричневі та чорні тони. Вони абсолютно не спотворюють кольоросприйняття і не порушують реальності бачення навколишнього оточення. В оптиці такого кольору ви почуватиметеся впевнено й уникнете втоми очей.
     
    • Також у цьому випадку може підійти світло-зелене скло. Цей відтінок сприятливо діє на нервову систему, і навіть має властивість нормалізувати тиск. Тільки надягати такі сонцезахисні окуляри краще за помірного освітлення або в холодну пору року. Влітку, коли сонце найактивніше, корисніше підібрати темніші варіанти чорних, сірих і коричневих лінз.

      який колір сонцезахисних окулярів вибрати фото
    • Відпочинок біля води та в горах. Коли довкола на яскравому сонці виблискує сніг, або сліпучі «зайчики» танцюють поверхнею води, наші очі найбільше потребують захисту. Який колір лінз у змозі зменшити ризик їхнього пошкодження? Найкраще вам допоможуть впоратися з надлишком світла і відблисків сонцезахисні окуляри з чорним або темно-коричневим склом, на якому нанесено додаткове поляризаційне покриття.

      корисний колір окулярів від сонця фото
    • Для водіння транспортних засобів. Водій за кермом повинен чітко контролювати обстановку за будь-якого освітлення і погодних умов. Для нічної їзди кращевибрати жовті відтінки: від світлого до бурштиново-оранжевого. Для денної - сірі або коричневі. Ці кольори дуже корисні водіям, оскільки підвищують контрастність зображення і покращують видимість.
      найбільш комфортний відтінок лінз для водіння фото
    • Робота за комп'ютером. Кожен, кому доводилося тривалий час проводити біля монітора, знає, як від постійного вдивляння в екран стомлюються очі. Від цього може розболітися голова, а вже про шкоду для зору і говорити не доводиться. Але якщо ви одягнете спеціальні комп'ютерні окуляри з лінзами світлих відтінків, зображення стануть чіткішими, і очі не будуть перенапружуватися.
       
    • Створення модного образу. Якщо ви хочете підібрати сонцезахисні окуляри як оригінальне доповнення до іміджу, і не збираєтеся носити їх тривалий час, то можна вибрати будь-який колір лінз. Зокрема яскраво-рожеві, червоні, сині, бузкові та блакитні тони. Для короткочасного носіння вони нешкідливі, а ось довго дивитися через скло такого кольору не рекомендується. Вони можуть спотворювати природні кольори і викликати дискомфорт.

    • якого кольору окуляри вибрати для іміджу фото

    Важливо! Не варто думати, що захисні властивості сонцезахисних окулярів залежать тільки від інтенсивності забарвлення лінз, і що темніший колір, то надійніший. Шкідливий вплив ультрафіолету нейтралізує спеціальний UV-фільтр, який може бути нанесений навіть на прозорі окуляри.

    У нашому інтернет-магазині всі сонцезахисні окуляри, незалежно від кольору, мають максимальний рівень захисту - UV-400. Тому ви зможете вибрати відповідний варіант як для відпочинку на морі або гірськолижному курорті, так і для прогулянок містом.

Коментарі

Написати коментар