Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Як вибрати хороші чоловічі сонцезахисні окуляри

Пошук відповідної пари сонцезахисних окулярів для чоловіка може зайняти деякий час. Доведеться приміряти багато моделей до того, як знайдеться ідеальний варіант. Але, якщо ви знатимете, який саме тип окулярів шукати, купити відповідну оправу буде набагато простіше. У цій статті ми розглянемо основні чинники, які допоможуть придбати стильний і якісний сонцезахисний аксесуар.

Як вибрати чоловічі сонячні окуляри за типом обличчя

Пропорції - перше, що варто враховувати при виборі оправи. Краще розглядати такі окуляри, які гармонійно доповнять риси обличчя. Щоб звузити коло пошуку, досить відштовхуватися від простих правил геометрії. Давайте розглянемо і з'ясуємо, які саме сонячні окуляри ідеально поєднуються з кожною формою обличчя.

як підібрати окуляри від сонця хлопцю

Квадрат

Найбільш підходящими моделями сонячних окулярів для такого типу будуть ті, які зможуть одночасно подовжувати і звужувати обличчя. Наприклад, непоганим варіантом стануть моделі з овальною і круглою формою оправи. Такі окуляри доповнять структуру і пом'якшать незграбність обличчя.

Овал

Чоловікам з овальною формою підібрати хороші окуляри найпростіше. Вона максимально сумісна з усіма видами оправи сонцезахисних аксесуарів. Їм підійдуть:

Коло

Хлопцеві з таким типом обличчя варто розглядати моделі, які підкреслять округлі форми вилиць і підборіддя. Вайфарери - безпрограшний варіант у цьому разі. Також можна приміряти моделі, форма яких злегка подовжена догори. Головне - окуляри мають бути набагато ширшими по горизонталі, ніж по вертикалі.

Прямокутник

У цьому разі доречно вибирати окуляри, які зроблять обличчя візуально коротшим. Найбільш підходящий варіант - окуляри із закругленою формою, товстою оправою і лінзами нестандартного розміру. Можна приміряти окуляри з краплеподібним склом. Вони допоможуть збалансувати тонкі риси обличчя, підкреслити лінію щік і підборіддя.

Трикутник (перевернутий)

Власникам такого типу обличчя ми рекомендуємо звернути увагу на клабмастери. Вони мають яскраво виражену лінію брів, яка просто необхідна в даному випадку. Форма таких окулярів підкреслить підборіддя і гострі вилиці.

Як визначити тип обличчя в домашніх умовах

Визначити цей параметр цілком можна самостійно. Для цього вам слід:

  1. підійти до дзеркала на відстань 5-8 см;
  2. закрити одне око;
  3. не рухаючи головою, обвести контур обличчя звичайним милом або маркером, що стирається.

Залишається тільки порівняти отриманий контур обличчя з варіантами фото чоловічих облич в інтернеті. Це швидкий спосіб визначити тип, якому найбільше відповідають обриси вашого обличчя.

як підібрати чоловічі окуляри за формою обличчя фото

Як підібрати окуляри для сонця хлопцеві за кольором лінз і оправи

Після вибору форми сонцезахисного виробу, варто перейти до підбору забарвлення. Найпростіший варіант - купити окуляри, які поєднуються за колірною гамою з взуттям, одягом або аксесуарами.

Підібрати забарвлення дужок і лінз можна кількома способами. Перший - відштовхуватися від зовнішнього вигляду ваших аксесуарів (годинник, портфель, ремінь тощо). Якщо в цих елементах переважає білий метал, краще підбирати оправу зі сріблястою обробкою. У випадку з жовтим оформленням аксесуарів принцип той самий (підійдуть окуляри з декоруванням золотистого кольору). Важливо не переплутати поєднання. Буде не дуже гарно виглядати, коли колір металу на аксесуарах і оправі відрізняється.

Ще один спосіб підібрати колір лінз і дужок - відштовхуватися від кольоротипу чоловіка. До нього мають відношення безліч характеристик. Наприклад, колір шкіри, волосся, очей, одягу тощо. Можна розділити кольоротип на дві категорії - теплий і холодний. Якщо ви належите до першого типу, вам підійдуть сонцезахисні окуляри з коричневим, жовтим, помаранчевим і зеленуватим відтінком. Для холодного кольоротипу краще синій, чорний, сірий та інші темні кольори.

Як правильно підібрати сонячні окуляри чоловікові за ступенем затемнення лінз

Ця характеристика дуже важлива для комфортного носіння аксесуара від сонця. Загалом існує 4 ступені затемнення лінз:

  1. Перший - пропускає від 42% до 80% світла. Такі вироби найкраще носити в місті, коли сонце мінімально активне. Наприклад, у хмарну погоду.
  2. Другий - доречний для яскравих сонячних днів. Пропускає від 19% до 42% світла. Саме такий ступінь затемнення виробники найчастіше використовують в окулярах для риболовлі або водіїв.
  3. Третя - найпоширеніша. Пропускає від 7% до 19% світла. Окуляри з третьою категорією затемнення будуть прийнятні за будь-якої діяльності в сонячну погоду.
  4. Четверта - спеціалізована. Пропускає від 3% до 7% світла. Лінзи з таким ступенем затемнення нерідко використовують у спортивних моделях окулярів. Вони захищають очі від яскравого сонячного світла, відблисків від водної поверхні та снігового покриву.

Також є нульова категорія, яка пропускає від 80% до 100% світла. Такі окуляри без затемнення зазвичай використовують у виробах для корекції зору. Ще один варіант застосування - іміджеві моделі.

Світлофільтр захищає очі тільки від видимого сонячного світла. Він не затримує ультрафіолетові промені, прямий вплив яких дуже шкідливий для очей. З цієї причини, перед покупкою переконайтеся, що лінзи оснащені захистом від ультрафіолету. Якісні сонцезахисні окуляри мають відповідне маркування UV400. Воно означає, що вони повністю затримують УФ-промені. Це є гарантом безпеки здоров'я очей навіть за тривалого перебування під прямими сонячними променями.

як вибрати чоловічі сонцезахисні окуляри картинка

Підбір сонцезахисних окулярів для чоловіків за матеріалом оправи та лінз

Це ще один критерій, який допоможе визначитися з найкращою моделлю аксесуара для сонця. Щоб вибрати хороші сонячні окуляри чоловікові, слід ознайомитися з різновидами матеріалу оправи. Для виготовлення сонцезахисних виробів переважно використовують метал і пластик. Можна зустріти ексклюзивні моделі з натуральних матеріалів, наприклад, дерева.

Пластик досить міцний і дуже легкий. Такі окуляри без проблем переживуть падіння і будуть носитися з максимальним комфортом. Моделі з металевою оправою виділяються більш суворим зовнішнім виглядом. Їх варто розглядати до купівлі чоловікові, який віддає перевагу діловому стилю в одязі.

Лінзи бувають скляними і полікарбонатними. Скло не найкращий варіант. Воно може розбитися або відколотися, тим самим травмувавши очі. Пластик набагато безпечніший, легший і міцніший. Також він не поступається склу в захисті від ультрафіолету.

Якщо розібратися в основних нюансах, можна швидко і без особливих зусиль підібрати якісний і зручний сонцезахисний аксесуар.

Коментарі

Написати коментар