Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Як вибрати окуляри для риболовлі

Зі способу добути собі їжу риболовля давно перетворилася на спорт або хобі. Вона допомагає розслабитися і позбутися стресів, викликаних міською метушнею. Але, незважаючи на це, хороший улов важливий для кожного рибалки. А також забезпечення собі максимального комфорту за допомогою ідеально підібраного екіпірування, до якого входять і сонцезахисні окуляри з поляризацією.

Від того, як правильно ви зможете вибрати цей аксесуар, залежатиме, наскільки приємним і ефективним виявиться ваше перебування на лоні природи. І навіть найкраще спорядження для риболовлі та чудова погода не принесуть вам задоволення, якщо ви проігноруєте сонцезахисні окуляри. У цій статті ми розповімо про те, як вибрати ідеальну модель для рибалки, і чому так важливі саме поляризаційні лінзи.

Окуляри для риболовлі: правила вибору ідеальної моделі

Щоб правильно вибрати окуляри, які будуть вам корисними на риболовлі, потрібно врахувати безліч чинників. Тільки так ви можете бути впевнені, що аксесуар виконає своє призначення і дасть вам бажаний комфорт і захист. Отже, якими мають бути справжні окуляри для риболовлі, і за якими параметрами їх слід вибрати:

  • Розмір. Окулярна оправа має бути строго за розміром. Спадаючий або тісний аксесуар буде вас постійно дратувати і відволікати.
  • Матеріал і форма оправи. Найкраще для риболовлі підійдуть окуляри спортивної моделі в оправах із пластику. Вони дуже легкі, не нагріваються в спеку і не холонуть на холоді. А вигнута ергономічна форма і спеціалізована конструкція забезпечує відмінний огляд і гарне облягання.
  • Матеріал лінз. Окуляри зі скляними лінзами для риболовлі категорично не підходять - вони дуже крихкі і легко б'ються. Для цієї мети правильним буде вибрати більш міцний і еластичний полікарбонат. Такий матеріал під час удару не розлітається на безліч небезпечних для очей гострих осколків, як скло: він просто прогинається і покривається мережею тріщин. Тож навіть якщо на риболовлі вам по обличчю стегне випадкова гілка або блешня, що вилетіла з води, ваш зір буде в безпеці.
  • Колір лінз. Для риболовлі найкраще підходять окуляри з жовто-коричневими лінзами. Вони добре захищають від яскравого світла і підвищують чіткість і контрастність бачення за будь-яких погодних умов.
  • Необхідні покриття:
    • Як і у всіх сонцезахисних окулярів, у аксесуарів для риболовлі обов'язково має бути ультрафіолетовий фільтр. Причому бажано вибрати модель із найвищим захистом UV400. Адже ультрафіолет однаково небезпечний і в ясну, і в хмарну погоду, і проводячи цілий день під відкритим небом без достатнього захисту, ви ризикуєте своїм зором.
    • Друге обов'язкове для риболовлі покриття окулярів уже більш спеціалізоване - поляризаційне. Відбиті від води сонячні відблиски дуже шкідливі для нашого зору. Вони не тільки знижують видимість, а й викликають перевтому, головний біль, різь в очах і сльозоточивість. А на риболовлі вам постійно доводиться вдивлятися в блискучу водну гладь. Поляризаційні окуляри захистять вас від негативного впливу відбитого світла, і ви зможете спокійно і комфортно віддаватися улюбленому заняттю.

      • як підібрати поляризаційні окуляри для риболовлі фото
         
  • До того ж це покриття певною мірою дає змогу бачити те, що відбувається під водою. За достатньої прозорості водойми «очищена» поляризаційними окулярами від брижів і відблисків поверхня стане проникною для вашого погляду. Можливість розглянути підводні перешкоди допоможе вам уберегти свої снасті для риболовлі від пошкоджень.
    • Важливо! Для риболовлі потрібні тільки справжні поляризаційні окуляри, а не їхня дешева імітація. Вибирайте аксесуар у гідних довіри торгових точках, які гарантують наявність покриття і його високу якість. Якщо сумніваєтеся, перевірте поляризаційний фільтр на окулярах для риболовлі самостійно. Найпростіший спосіб для цього: одягніть їх і погляньте на будь-який блискучий предмет (скло, глянсова обкладинка журналу тощо). Якщо відблиски зникли, а картинка стала чіткішою - на вас справжні поляризаційні окуляри, і їх можна сміливо вибрати для риболовлі.
  • Додаткові деталі.
    Щоб не пошкодити окуляри для риболовлі, не кладіть їх абикуди: в кишеню або поруч із собою. Так ви можете подряпати лінзи або ненавмисно наступити на них і розчавити. До них краще відразу вибрати жорсткий футляр для зберігання.

    Коли ви схиляєтеся над водою, аксесуар може зісковзнути з обличчя і потонути. Уникнути цього допоможуть спеціальні страхувальні ланцюжки або шнури, що закріплюються на дужках.

Скориставшись вищевикладеними порадами, ви зможете правильно вибрати ідеальні окуляри. Згодом вони дуже знадобляться вам для риболовлі, і зроблять улюблене заняття ще більш приємним.

Коментарі

Написати коментар