Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Як правильно зберігати сонцезахисні окуляри

Сонцезахисні окуляри поєднують у собі практичність та естетичність. Вони необхідні нам у будь-яку пору року, щоб захистити зір, забезпечити комфортну видимість, і надати завершеності та індивідуальності своєму образу. Але, як би сильно не були потрібні нам сонячні окуляри, ми не носимо їх на обличчі цілодобово. І у багатьох виникає питання: як правильно зберігати цей аксесуар, і куди його класти, коли ми його не потребуємо?

Це справді дуже важливо. Адже якісні сонячні окуляри здатні прослужити вам кілька сезонів поспіль, а неправильне зберігання значно скоротить термін їхньої служби, призвівши до передчасного псування. Тому, знявши сонцезахисний аксесуар, не поспішайте класти його куди попало. У цій статті ми розповімо про правила їхнього зберігання: як це робити і чого слід уникати.

Як не слід зберігати сонячні окуляри

Така тендітна річ, як сонячні окуляри, потребує дуже акуратного ставлення. Якщо допустити недбалість під час їхнього зберігання, це може призвести до пошкоджень різного роду. Зламані кріплення, тріснуті дужки й оправи, потерті або подряпані лінзи не завжди можливо полагодити. І сонячні окуляри просто доведеться викинути.

Але запобігти цьому цілком у ваших силах. Насамперед вам потрібно знати, де і як у жодному разі не можна зберігати сонцезахисні окуляри:

  • У кишенях і сумочках. Там вони дуже швидко подряпаються, а якщо поруч лежатимуть тверді предмети, можуть взагалі зламатися.
  • На кріслах, диванах і автомобільних сидіннях. Класти сонячні окуляри в такі місця дуже небезпечно. Випадково сівши на них, ви розчавите аксесуар.
  • На передній панелі авто, на підвіконнях, над батареями і на кухні будинку. Сонячні окуляри, особливо пластикові моделі, дуже чутливі до впливу високих температур. Вони можуть розплавитися, а при цьому порушиться центрування лінз і оправи. Тому не варто зберігати їх там, де на них падатимуть прямі сонячні промені, і поруч із нагрівальними приладами.
  • У ванній або на туалетному столику. Підвищена вологість призведе до корозії металевих частин оправи. А бризки мильної води, мийних засобів, лаків для волосся або дезодорантів, що потрапили на лінзи, забруднять їх і зроблять каламутними.
  • У великих коробках. У деяких джерелах в інтернеті зустрічається варіант «економного» зберігання сонячних аксесуарів у взуттєвих коробках або скриньках. Але, якщо класти разом по кілька пар, вони неодмінно будуть дряпатися одна об одну і пошкоджуватися.
  • На стінах будинку. Ще одна популярна «корисна порада» - зберігати окуляри в рамочках, на вішалках, прищіпках, або в кишеньках-органайзерах. На фото це може мати привабливий вигляд, але з погляду практичності абсолютно неприйнятно. Сонцезахисні моделі красиві, але не призначені для прикраси інтер'єру, і зберігати їх, розвісивши по стінах, не варто. Там вони збиратимуть пил, і лінзи доведеться дуже часто протирати. А це згубно для делікатних найтонших покриттів, і призводить до некрасивих потертостей і подряпин. І це не кажучи про те, що сонячні окуляри, які впали зі стіни, просто розіб'ються.

як не можна зберігати сонцезахисні окуляри вдома фото

Як ви зрозуміли, зберігати сонячні окуляри в місцях, де їх цілісності загрожує небезпека, не можна. Тепер перейдемо до того, як це зробити максимально правильно.

Правила надійного зберігання окулярів: у чому і де це краще робити

Правильне зберігання сонцезахисних окулярів полягає в 2-х умовах:

  • Вони мають бути надійно захищені від зовнішніх впливів;
  • Ви легко можете їх знайти, коли вони вам знадобляться.

Тканинні чохли не забезпечують надійного захисту від механічних пошкоджень. Тому для дотримання 1-ї умови найкраще підходить жорсткий футляр із кришкою, що щільно закривається, і м'якою підкладкою.

Для забезпечення надійного зберігання враховуйте такі моменти:

  • Класти аксесуар у футляр потрібно тільки лінзами догори, попередньо склавши дужки до упору. А виймати - тримаючи за оправу, щоб на склі не залишалося відбитків пальців.
  • Разом з окулярами у футлярі можна зберігати тільки спеціальні серветки для протирання скла. Будь-який жорсткий предмет може завдати їм непоправної шкоди.
  • Для кожної пари у вас має бути окремий футляр, підібраний строго за розміром. Якщо класти сонячні окуляри в тісний чохол, їх придавить кришкою. А в занадто вільному аксесуар буде бовтатися. У будь-якому разі це може призвести до пошкоджень лінз і оправи.

як класти сонцезахисні окуляри у футляр фото

З тим, у чому і як правильно зберігати сонячні окуляри, щоб забезпечити їх збереження, ми розібралися. Тепер поговоримо про те, куди їх слід класти, щоб за потреби вони завжди були під рукою:

  1. Вдома. Найзручніше зберігати сонячні окуляри вдома в таких місцях: поличка в передпокої або шухляда з необхідними дрібницями та аксесуарами у вашій шафі. Тоді перед виходом з дому ви точно не забудете захопити їх із собою.
  2. У дорозі. Виділіть у сумці певну кишеньку для зберігання сонцезахисних окулярів. Якщо ви весь час будете класти їх в одне й те саме місце, ви зможете дістати їх звідти навіть із заплющеними очима.
  3. В автомобілі. Окуляри для водіння можна зберігати в спеціальному відсіку або бардачку авто.

Правильно зберігати сонячні окуляри дуже важливо, і зовсім не складно. А користь від цього буде величезною - адже ваш улюблений аксесуар на довгий час залишиться в цілості й схоронності.

У нашому інтернет-магазині кожна модель йде вже в комплекті із захисним жорстким футляром, що ідеально підходить за розміром. І вам залишиться тільки вибрати вдома місце, де ви його покладете.

Коментарі

Написати коментар