Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Як прибрати подряпини на лінзах сонцезахисних окулярів

Сонцезахисні окуляри надійно захищають наші очі від негативних впливів зовнішнього середовища: надто яскравого світла, ультрафіолету, вітру і пилу, дощу і снігу. При цьому сам аксесуар досить крихкий. Найчастіша проблема, з якою стикаються власники сонцезахисних окулярів - подряпини на лінзах. Уникнути їхньої появи дуже складно навіть за найдбайливішого поводження. І тому багатьох людей цікавить питання - чи можна буде прибрати подряпини, і відшліфувати лінзи до первісного стану?

Все залежить від ступеня пошкодження сонцезахисних окулярів. Якщо подряпини занадто глибокі, і більше нагадують тріщини, прибрати їх самостійно не вдасться. Тендітні лінзи можуть просто лопнути при спробі їх відполірувати. Але тоненькі неглибокі рисочки цілком можливо усунути в домашніх умовах. Як і чим відполірувати сонцезахисні окуляри, щоб прибрати подряпини, ми розповімо в цій статті.

Що робити, якщо сильно подряпалися сонячні окуляри

Подряпини на лінзах сонцезахисних окулярів не тільки мають дуже неестетичний вигляд, а й шкодять вашому здоров'ю. Намагаючись розглянути «перекреслене» зображення, очі відчувають дискомфорт, сильно напружуються і втомлюються. Це може призвести до головного болю і навіть до косоокості, адже очні м'язи будуть інстинктивно переспрямовувати погляд, намагаючись обійти перешкоду, що виникла на його шляху.

Тому ходити в сонцезахисних окулярах, що мають подряпини на лінзах, офтальмологи категорично не радять. Але аксесуар активно використовується на відкритому повітрі, і пошкодити його дуже легко. Іноді причиною виникнення подряпини може стати навіть часте протирання, що виконується за всіма правилами.

Як ми вже говорили, занадто глибокі відмітини прибрати в домашніх умовах не можна. Якщо лінзи сонцезахисних окулярів скляні, можна звернутися в майстерню при магазині оптики. Там вам їх відшліфують спеціальною машинкою. А якщо така доля спіткала модель із пластиковими лінзами, то їх однозначно доведеться замінити. Великі подряпини безнадійно зіпсують захисні покриття, і сонцезахисні окуляри не зможуть виконувати свою функцію.

як прибрати подряпини на сонцезахисних окулярах фото

Як у домашніх умовах почистити лінзи сонцезахисних окулярів від дрібних подряпин

Якщо пошкодження не настільки значні, лінзи можна спробувати реанімувати самостійно. Підбір полірувальних засобів залежить від матеріалу їх виготовлення: подряпини на скляних і пластикових сонячних окулярах слід видаляти різними складами. Але є низка загальних правил для обох варіантів:

  • Перш ніж приступити до роботи, сонцезахисні окуляри потрібно ретельно вимити і почистити, щоб видалити пил і бруд, що забилися в подряпини.
  • Полірувати сонцезахисні окуляри слід круговими, а не поступальними рухами. При цьому намагайтеся не захоплювати занадто велику площу навколо подряпини.
  • Ніколи не використовуйте речовини, що мають у своєму складі тверді абразивні частинки. Наприклад, соду або відбілювальну зубну пасту, хоча деякі джерела їх рекомендують. Замість того щоб відшліфувати лінзи, вони ще сильніше їх пошкодять, і замість однієї подряпини на сонцезахисних окулярах виникне каламутна пляма з дрібних рисок.
  • Те ж саме стосується агресивних засобів на кшталт оцту, спирту або сильнодіючої побутової хімії. На склі вони повністю знищать усі покриття, а пластик просто роз'їдять.
  • Покриття сонцезахисних окулярів дуже тонкі й делікатні, і не терплять дотиків грубого матеріалу. Щоб їх ненавмисно не видалити, використовуйте для роботи тільки м'які тканини: фланель, мікрофібру, ватяні диски або замшу.

А тепер давайте перейдемо до вибору відповідних засобів для кожного матеріалу лінз сонцезахисних окулярів окремо.

Чим відполірувати від подряпин скляні лінзи окулярів від сонця:

  1. Паста ГОІ № 2. Паста призначена для шліфування будь-яких матеріалів і надання їм гладкості та блиску. Вона має різний ступінь зернистості, і випускається під номерами. Для того щоб прибрати подряпини зі скляних сонцезахисних лінз, підійде тонка ГОИ№2 дбайливого впливу.
  2. Зубна паста без абразивних частинок. Дає непоганий ефект, даючи змогу видалити незначні потертості з поверхні лінз.
  3. Рідина для чищення автоскла. Засіб не тільки робить скло автомобіля чистим, а й має здатність маскувати дрібні подряпини. З тим же успіхом ним можна відполірувати і лінзи.
  4. Поліролі для чищення ювелірних виробів і кришталю. Виготовляються на основі м'якого воску, і тому будуть безпечні та ефективні для скла сонцезахисних окулярів.

чи можна відполірувати сонцезахисні окуляри фото

Чим можна видалити подряпини з сонячних окулярів із пластиковими лінзами:

  1. Автовоск для пластикових поверхонь. Засіб для догляду за пластиковими елементами авто відмінно підходить і для сонцезахисних аксесуарів. Віск заповнить подряпини на лінзах, і зробить їх абсолютно непомітними.
  2. Спрей для очищення дисків. Особливий щадний склад, розрахований на видалення пошкоджень з поверхні комп'ютерних дисків, допоможе відновити подряпані пластикові лінзи.
  3. Безбарвний лак для нігтів. Метод підходить тільки для іміджевих аксесуарів із прозорими лінзами. На затемненому кольоровому тлі подряпина, заповнена лаком і відполірована, все одно буде виділятися.

Як бачите, способи прибрати подряпини з лінз сонцезахисних окулярів є, і з цим завданням цілком можна впоратися в домашніх умовах. Але краще все-таки постаратися виключити потребу такого ремонту, і ставитися до свого аксесуару якомога дбайливіше.

Коментарі

Написати коментар