Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Навіщо носити сонцезахисні окуляри взимку

При словах «сонцезахисні окуляри», практично кожна людина відразу ж згадає про літо. Так уже склалося, що цей аксесуар у багатьох асоціюється виключно зі спекою. А ще з блиском морських хвиль і пляжами, на яких жінки, чоловіки і діти відпочивають у сонцезахисних окулярах. І дуже мало хто згадає про холод і сніг. А справді, чи потрібно носити сонцезахисні окуляри взимку?

Якщо ви замислюєтеся над цим питанням, ви вже на правильному шляху. Адже очі потребують захисту цілий рік, а сонцезахисні окуляри, перш за все, призначені саме для цього. Хіба взимку сонце повністю зникає з нашого небосхилу, або перестає випромінювати ультрафіолет? Звичайно ж, ні. Тому відповідь може бути одна - носити сонцезахисні окуляри взимку можна і потрібно! Існує ціла низка причин для цього, про які ми розповімо в цій статті.

навіщо сонячні окуляри взимку фото

Навіщо взимку потрібні сонцезахисні окуляри

Взимку ми намагаємося захистити наше тіло від холоду, і носити теплий одяг. Якщо йде дощ, беремо парасольку. У морози, коли повітря стає дуже сухим, користуємося кремами та гігієнічними помадами. Але про те, що очі теж піддаються атмосферним впливам і потребують взимку посиленого захисту, часто забуваємо. Але ж для того, щоб не наражати на небезпеку свій зір у холодну пору року, достатньо всього лише носити сонцезахисні окуляри.

Навіщо це потрібно, і від яких проблем можна вберегтися взимку за допомогою цього аксесуара:

  1. Сонячне світло і відблиски. Як не дивно, але в погожий день взимку сонячне світло здається набагато яскравішим, ніж влітку. Виною цьому - відблиски від крижаного або снігового покриву. Промені, заломлюючись на відбивній поверхні, прагнуть до наших очей з усіх боків, і можуть завдати їм серйозної шкоди. Майже той самий ефект, лише не набагато слабший, дають блискучі під сонцем калюжі, коли трапляється відлига. Щоб убезпечити зір від верхнього і відбитого світла, і потрібно носити сонцезахисні окуляри.
  2. Ультрафіолет. Випромінювання ультрафіолету не залежать від пір року та погодних умов. UV-промені досягають землі взимку так само, як і в інший час, причому і за чистого неба, і крізь хмари. Вони дуже сильно шкодять зору, і убезпечитися можна тільки при носінні сонцезахисних окулярів.
  3. Вітер. У вітряну погоду взимку в повітрі носяться частинки пилу, дрібні смітинки і частинки побільше. При потраплянні в очі вони не принесуть вам нічого хорошого. Щоб вони не зашкодили вашому зору і не створювали дискомфорт, потрібно носити сонцезахисні окуляри.
  4. Опади. Не рідко взимку сніг перемежовується з дощем, або вони йдуть одночасно. Насунутий капюшон, головний убір або парасолька далеко не завжди слугують гарантією від потрапляння дощових крапель і сніжинок прямо в очі. А ось сонцезахисні окуляри - так. Вони стануть надійною перешкодою між вашими очима та атмосферними опадами. Жінкам носити їх у негоду потрібно ще й з іншої причини: лінзи захищають цілісність макіяжу, і стоять на сторожі вашої краси.
  5. Імідж. Носити зимові сонцезахисні окуляри - чудовий спосіб самовираження. Головне - потрібно знати, як правильно підібрати модель, і з чим її носити.

із чим носити зимові окуляри від сонця фото

Як вибрати і з чим носити сонцезахисні окуляри взимку

Можна зустріти твердження, що носити сонцезахисні окуляри взимку - це нонсенс, Але ці люди, найімовірніше, приміряли не ту модель, або бачили невдалий приклад підбору аксесуарів до одягу.

Подивіться на фото нижче, і ви побачите, наскільки стильними можуть бути чоловічі та жіночі зимові образи в сонцезахисних окулярах.

як підібрати зимові сонцезахисні окуляри фото

Щоб правильно підібрати аксесуар, давайте розглянемо загальні правила:

  • Основне завдання сонцезахисних окулярів - захист від ультрафіолету, а не від світла, як помилково вважають деякі. У ясні морозні дні потрібно носити моделі з найвищим рівнем захисту - UV-400. Для носіння в місті та в похмуру погоду достатнім буде UV-300.
  • Для лінз сонцезахисних окулярів, які ви збираєтеся носити взимку, необхідна поляризація. Тільки наявністю поляризаційного фільтра можна вберегти ясність і чіткість зору під час відблискування снігу, льоду і води.
  • Моделі в металевій оправі, який би гарний вигляд вони не мали, в холодну пору року краще не носити. На морозі вони занадто охолоджуються, і стають буквально палючими для шкіри. Тому взимку краще носити сонцезахисні окуляри в пластиковій оправі - вони не так остигають.
  • Оскільки погода взимку може часто змінюватися, вам дуже знадобляться окуляри з фотохромними лінзами (так звані «Хамелеони»). Вони самі підлаштовуються під освітлення, затемнюючись або освітлюючись. Взимку вам буде дуже комфортно їх носити.

Тепер давайте поговоримо про те, як поєднувати цей аксесуар з одягом, і з чим його носити взимку:

приклад які сонцезахисні окуляри потрібно носити взимку

  • Хутряна шубка або модний жилет самі по собі досить об'ємні. Тому доречно доповнити їх масивними окулярами від сонця у великій оправі: наприклад, «Оверсайз».
  • Яскраві чоловічі, жіночі та дитячі куртки й пуховики можна носити з кольоровими спортивними або унісекс-моделямиВайфарери», «Авіатори» тощо).
  • Під ретро або романтичний стиль прекрасним дамам можна підібрати жіночні розкосі «Котячі очі» («Cat's Eye»).

Тож носити сонцезахисні окуляри взимку дійсно потрібно. І за бажання завжди можна підібрати модель, яка прикрасить і доповнить будь-які чоловічі, жіночі або дитячі образи.

Коментарі

Написати коментар