Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Як вибрати жіночі сонцезахисні окуляри

Підібрати сонцезахисні окуляри, орієнтуючись виключно на модні тренди та їхній привабливий вигляд, - докорінно неправильна ідея. Адже вони потрібні нам не тільки для створення іміджу. Основне завдання жіночих окулярів від сонця - не допустити до очей яскраве світло і шкідливі випромінювання, які можуть зіпсувати зір. І від того, наскільки правильно ви зможете вибрати відповідний аксесуар, залежить ваше здоров'я.

До того ж сонцезахисні окуляри здатні змінити вашу зовнішність набагато сильніше, ніж нова стрижка або макіяж. Щоб зміни виявилися сприятливими, і підкреслили всі достоїнства обличчя, а в жодному разі не навпаки, потрібно підібрати відповідну форму і колір оправи. Поговорімо про те, як правильно вибрати жіночі сонцезахисні окуляри, щоб почуватися комфортно і безпечно, і водночас мати чарівний вигляд.

Окуляри від сонця: правила підбору ідеальної жіночої моделі

Жіночі сонцезахисні окуляри поєднують у собі кілька функцій. Це одночасно і стильне доповнення до іміджу, і оптичний прилад, що захищає зір. І до їхнього вибору необхідно ставитися дуже відповідально. Існує кілька критеріїв, які допоможуть вам підібрати найоптимальніший варіант жіночих сонцезахисних окулярів.

Форма оправи

Жіночі сонцезахисні окуляри мають дуже впізнавані форми. Дизайнери створюють нові моделі на основі класичних силуетів, доповнюючи їх оригінальним декором або злегка видозмінюючи. Щоб підібрати жіночі сонцезахисні окуляри, які вам пасуватимуть, потрібно правильно поєднувати форму оправи і тип зовнішності. Основне правило такого підбору - модель у жодному разі не повинна повторювати обриси обличчя. Щоб вам було легше вибрати аксесуар, зупинимося на цьому трохи докладніше, і з'ясуємо, якої форми оправи пасуватимуть до кожного типу жіночого обличчя:

  • Овальне. Повна свобода вибору - дівчатам з класичним овалом обличчя впору будь-які моделі. Але сонцезахисні окуляри не повинні бути занадто великими, виходити за межу вилиць, і лягати на щоки.
  • Кругле. Круглолицим дівчатам слід підібрати форму оправи таким чином, щоб вона злегка витягувала обличчя візуально. Їм варто вибрати гострокутні або прямокутні жіночі окуляри від сонця.
  • Квадратне і прямокутне. Незграбність обрисів обличчя допоможуть пом'якшити жіночі сонцезахисні окуляри овальної, круглої або краплеподібної форми.
  • Трикутне. Цю форму обличчя ще називають серцеподібною. Щоб збалансувати широкий лоб і вузьке підборіддя, слід підібрати тонкі оправи з низькою посадкою, круглої або овальної форми. Трапецієподібні та прямокутні моделі теж допустимі. Але тільки в тому разі, якщо у них закруглені куточки.
  • Грушоподібна (перевернутий трикутник). Дівчатам з таким типом обличчя потрібно вибрати оправи з акцентом на лінії верху. Найкращим варіантом для них стане витягнуте до скронь «Котяче око» або напівобідкова трапеція.

приклад як вибрати сонцезахисні окуляри дівчині

Колір і ступінь затемнення лінз

Якщо жіночі сонцезахисні окуляри потрібні вам, як елемент іміджу, і ви не збираєтеся в них ходити тривалий час, то обмежень за кольором лінз для вас немає. Ви можете підібрати практично будь-який з наявних варіантів. Для щоденного носіння краще віддати перевагу найкомфортнішим для очей відтінкам: сірому, коричневому, чорному або світло-зеленому. Прекрасним дівчатам-автомобілісткам для денного часу і ясної погоди слід підібрати жіночі водійські окуляри з лінзами коричневого кольору, а для сутінків і негоди - жовтого.

Обираючи ступінь затемнення лінз, враховуйте, де ви будете носити сонцезахисні окуляри. Якщо в межах міста, достатньо показників від 0 до 2. Для літнього відпочинку на пляжі потрібно підібрати жіночі аксесуари зі стеклами темнішими.

Колір оправи

Підбирати жіночі сонцезахисні окуляри за кольором оправи необхідно за такими правилами:

  • Колір волосся. Оправа повинна гармоніювати за кольором з вашим волоссям, не зливаючись з ним.
  • Кольоротип. Дівчатам холодних кольоротипів (зима і літо), підійдуть спокійні пастельні відтінки, а також насичені кольори холодної гами. А власницям теплого типу зовнішності (весна і осінь) варто підібрати щось із відповідної палітри.
  • Стиль одягу. Колір і декор аксесуара має відповідати вашому загальному стилю. Дуже оригінальний вигляд мають жіночі сонцезахисні окуляри в принтованій оправі, що повторює малюнок якогось предмета гардероба.

Захисні покриття

Для жіночих сонцезахисних окулярів розроблено цілу низку корисних покриттів. Щоб правильно підібрати необхідне, потрібно виходити з ваших потреб і сфери застосування аксесуара:

  • UV фільтр, що захищає очі від найшкідливішого сонячного випромінювання - ультрафіолету, має бути присутнім на всіх жіночих сонцезахисних окулярах без винятку.
  • Поляризація необхідна дівчатам за кермом, а також любителькам морських і гірськолижних курортів. Але поляризаційні жіночі сонцезахисні окуляри стануть у пригоді і в інших ситуаціях - відсікаючи відбите світло, вони значно покращують видимість і забезпечують очам комфорт.
  • Гідрофобне покриття, що перешкоджає скупченню крапель води на лінзах, буде дуже корисним у холодну і дощову пору року.
  • Фотохромне, що просвітлює і затемнює лінзи залежно від інтенсивності освітлення (жіночі сонцезахисні окуляри-хамелеони), варто вибрати для мінливої погоди. А також тим дівчатам, кому доводиться часто курсувати між вулицею і приміщенням.

як підібрати жіночі окуляри за типом обличчя фото

Матеріал лінз

Жіночі сонцезахисні окуляри випускаються в 2-х варіантах матеріалу лінз:

  • Скло, як більш статусний, але важкуватий і занадто крихкий матеріал, можна вибрати для створення іміджу або спокійних прогулянок містом.
  • Полікарбонат легкий і пластичний. Навіть розбиваючись, він не утворює небезпечних для очей гострих осколків. Тому всім, хто веде активний спосіб життя або водить машину, краще підібрати сонцезахисні жіночі окуляри з полікарбонатовими лінзами.

Матеріал оправи

Елітні дорогі оправи жіночих сонцезахисних окулярів можуть виготовлятися з дерева, рогу або кістки. Але найпопулярніші варіанти - пластик і метал. Щоб вибрати відповідне обрамлення аксесуара, враховуйте особливості власного стилю і властивості самих матеріалів:

  • Металеві оправи виглядають більш строго. Їх доречно поєднувати з класичним стилем одягу. Оскільки метал сильно остигає на морозі, взимку на відкритому повітрі носити такі жіночі сонцезахисні окуляри не рекомендується.
  • Пластик - універсальний матеріал, з якого виробляють найбільший асортимент оправ різної форми і кольору. Він легкий, добре піддається обробці, і комфортний у носінні в будь-яку погоду. Жіночі сонцезахисні окуляри в пластикових оправах можливо підібрати до кожного стилю. Для водіння краще вибрати саме цей матеріал - аксесуари з нього практично невагомі, комфортні в носінні, і не будуть відволікати під час руху.

Не пошкодуйте приділити достатньо часу, щоб підібрати відповідні за всіма параметрами жіночі сонцезахисні окуляри. І тоді аксесуар «віддячить» вам, подарувавши надійний захист зору, приємні відчуття під час носіння і неперевершений зовнішній вигляд.

Коментарі

Написати коментар