Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Як вибрати сонцезахисні окуляри за формою обличчя

Уявіть собі таку ситуацію: ви підібрали трендові сонцезахисні окуляри приголомшливої краси, орієнтуючись тільки на фото в каталозі. Або побачили оригінальну модель на комусь іншому, і терміново захотіли точно такі ж. А потім приміряли їх на себе, і розчарувалися. Знайома картина? А все тому, що ви поспішили вибрати сонцезахисні окуляри, не враховуючи форму власного обличчя.

Щоб уникнути розчарувань, обов'язково потрібно знати, які моделі підходять саме вам. Можна обчислити це шляхом експерименту: піти в магазин оптики, і переміряти всі сонцезахисні окуляри з їхнього асортименту. Але часу цей досвід може зайняти неабияк, адже такий популярний аксесуар випускається у величезному діапазоні форм оправ. А можна зробити інакше: заздалегідь дізнатися, як підібрати сонцезахисні окуляри, орієнтуючись на тип свого обличчя. І тоді ви з легкістю зможете знайти відповідну пару навіть онлайн, без попередньої примірки. Про те, як правильно вибрати форму сонцезахисних окулярів за типом обличчя, ми розповімо в цій статті.

Як визначити свою форму обличчя

Перший крок до того, щоб правильно підібрати сонцезахисні окуляри за типом обличчя - точно знати його форму. Тільки так можна визначитися, які аксесуари тобі пасують. Назви загальноприйнятих визначень типів обличчя походять від геометричних фігур або впізнаваних за формою силуетів предметів: овал і коло, квадрат, ромб і прямокутник, прямий або перевернутий трикутники, серце, груша, алмаз тощо.

як підібрати сонцезахисні окуляри за формою обличчя фото

Якщо ви сумніваєтеся в точному визначенні типу обличчя під час візуального огляду власного відображення в дзеркалі, спробуйте вчинити трохи інакше. Обрисуйте його обриси, щоб побачити, якій формі вони відповідають. Це можна зробити 2-ма способами:

  1. У дзеркалі
    • Візьміть гостренький шматочок мила, помаду або фломастер. Загалом, підійде все те, що добре малює на склі та легко змивається з нього.
    • Станьте перед дзеркалом прямо, не повертаючи і не нахиляючи голови.
    • Приберіть волосся, щоб воно не прикривало обличчя.
    • Примруживши одне око для чіткішої видимості, як стрілець у тирі, обведіть своє відображення. Але не всю голову, а тільки обличчя - адже нам потрібно обчислити саме його форму.
  2. За фото
    Якщо у вас є відповідне фото, де ви зображені в анфас, покладіть поверх нього напівпрозору кальку, і акуратненько обрисуйте силует обличчя.

Подивіться, що у вас вийшло, і яку форму найбільше нагадує схематичний «портрет». Це і буде тип вашого обличчя.

Окуляри до обличчя: правила поєднання форм

Тепер виберіть відповідну форму в списку нижче, і подивіться, які сонцезахисні окуляри до нього потрібно підібрати, щоб вони підійшли.

  • Овал. Ви опинилися серед щасливчиків, тип зовнішності яких вважається класичним еталоном. Вам пасують практично всі моделі сонцезахисних окулярів. Головне - вибрати їх точно за розміром, і не перестаратися з масивними оправами, щоб не зруйнувати природну гармонію.
  • підбір сонцезахисних окулярів до овальної форми обличчя

А ось власникам всіх інших форм обличчя, щоб наблизитися до ідеального овалу, підбирати сонцезахисні окуляри доведеться ретельніше.

  • Коло. Круглолицим пасують моделі, що візуально злегка витягують обличчя по вертикалі. Зверніть увагу на прямокутні сонцезахисні окуляри або оправи з гострими куточками. У жодному разі не слід вибирати круглі або занадто вузькі аксесуари, що повторюють форму обличчя, які «перерізають» його навпіл.
  • які окуляри личать круглолицим фото
  • Квадрат. Такий тип зовнішності потребує пом'якшення і «згладжування» різких обрисів. Для цього слід підібрати сонцезахисні окуляри округлої та овальної форми, а також краплеподібні «Авіатори». А ось квадратні та прямокутні й вузькі вам зовсім не підійдуть.
    квадратна форма обличчя які окуляри пасують
  • Прямокутник. Цю форму обличчя потрібно не тільки пом'якшити, а й зробити трохи коротшою візуально. Для цього завдання можна підібрати великі круглі або трапецієподібні моделі, що відволікають на себе увагу. Уникайте мініатюрних і гострокутних оправ.
    як вибрати форму сонцезахисних окулярів фото
  • Трикутник вершиною вгору (серце). Правильно збалансувати трикутний, або серцеподібний тип зовнішності, наблизивши його до овалу, можна сонцезахисними окулярами овальної, круглої, або квадратної форми зі згладженими куточками. Найбільш вам пасують моделі, що мають низьку посадку - вони обтяжать і візуально розширять вузьку нижню частину обличчя. Під забороною масивні сонцезахисні окуляри - вони тільки посилять несиметричність рис.
    яку форму окулярів вибрати серцеподібне обличчя
  • Трикутник, перевернутий вершиною вниз (груша). До такої форми обличчя слід підібрати моделі з точністю до навпаки: з високою посадкою і підкресленою верхньою лінією. Відмінний вибір: трапецієподібні оправи або «Котяче око». Найгірший варіант: вузенькі футуристичні сонцезахисні окуляри.
    як підібрати сонцезахисні окуляри до обличчя картинка
  • Ромб (діамант або алмаз). Відвернути увагу від вилиць, що занадто виступають, допоможуть сонцезахисні окуляри у формі краплі, овалу або згладженого квадрата. Але підібрати оправу слід чітко за їхньою шириною, інакше ефект вийде зворотним. Занадто широкі, так само як і вузькі, моделі, вам не пасують, і вибирати з цього діапазону не варто.
    обличчя ромб які сонячні окуляри мені підходять фото

Варіацій форми сонцезахисних окулярів цілком достатньо, щоб підібрати ідеальну пару до кожного типу обличчя. А різноманітність стильових і колірних дизайнерських оформлень дасть вам змогу знайти найпривабливіший варіант на ваш смак.

Коментарі

Написати коментар