Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Як вибрати розмір сонцезахисних окулярів

Сонцезахисні окуляри без перебільшення можна назвати найпопулярнішим аксесуаром у світі. Тому в кожному місті ви неодмінно знайдете кілька торгових точок, де можна їх підібрати і купити. Але сучасне життя з його шаленими темпами диктує свої умови, і все більше людей віддають перевагу інтернет-магазинам. Там і ціни дешевші, і асортимент побільше, а часу покупка займає набагато менше. Але якщо вибрати колір і форму сонцезахисних окулярів за фото дуже легко, то як бути з розміром? Чи можна його підібрати на відстані, не приміряючи модель на себе?

Але ж правильний розмір сонцезахисних окулярів дуже важливий. Він гарантує їх тривале комфортне носіння, а також впливає на візуальне сприйняття оточуючими вашої зовнішності. Занадто великі сонцезахисні окуляри, що виходять за межі обличчя, виглядають безглуздо. Вони можуть злетіти і розбитися при необережному повороті голови. Маленькі створюватимуть враження, що ви з них уже виросли, що теж не додасть шарму загальному образу. А постійне здавлювання скронь неодмінно призведе до подразнення і головного болю. Але правильно підібрати розмір сонцезахисних окулярів без попередньої примірки цілком можливо. Для того щоб вони сіли на вас ідеально, вам потрібно знати параметри аксесуара і ваші власні. Про те, як визначити, який розмір вам потрібен, і правильно підібрати на відстані сонцезахисні окуляри, ми й розповімо в цій статті.
 

як визначити розмір сонцезахисних окулярів фото

Які бувають розміри сонцезахисних окулярів і де вони вказані

Поняття «розмір» у сонцезахисних окулярів дуже відрізняється від визначення цього параметра в одягу або взуття. Якщо там показник складається здебільшого з однієї цифри, максимум із двох (+ зріст або повнота), то для цього аксесуара обов'язково зазначаються дані про кожну складову деталі.

Зазвичай ця інформація розташовується на виворітній поверхні лівої дужки. Іноді вона може бути на перемичці між лінзами, або тільки на упаковці. Дані наведені в міліметрах, і складаються з 3-х або 4-х чисел. Щоб вам було легше підібрати сонцезахисні окуляри, розглянемо по порядку, що вони означають, і які параметри сюди входять:

  • Ширина лінз. Вказана без урахування оправи - тільки безпосередньо світлові прорізи. Стандартний розмір - 58. У найбільш популярних моделях від відомих брендів зустрічаються ще 55 - для тендітних дівчат і хлопців юного віку. І 62, для власників масивних широких облич.
  • Місток (проміжна відстань між лінзами).
  • Дужки (завушники). Наводиться їхня повна довжина, від кріплення до кінчика.
  • Висота лінзи. Необов'язкова цифра, яка може бути відсутня в переліку розмірів.

на дужці окулярів вказано розмір фото

Щоб підібрати відповідний розмір сонцезахисних окулярів, вам потрібно знати їхню загальну ширину. Її можна визначити за такою формулою:

Подвійний розмір ширини лінз + місток + 2 з'єднувальні шарніри (в середньому всього від 4 до 12 мм) + оправа з обох боків (ця величина може коливатися від 8 до 24 мм).

Проробивши такий розрахунок, ви отримаєте розмір сонцезахисних окулярів по горизонталі.

У нашому інтернет-магазині вже вказані всі необхідні характеристики, зокрема ширина оправи. Тому вам не потрібно робити таких обчислень, достатньо просто вибрати свій розмір сонцезахисних окулярів. Якщо ви не знаєте, як його визначити, то давайте розглянемо це нижче.

ширина оправи вказана в інтернет магазині

Як самостійно визначити свій розмір сонцезахисних окулярів

Вирушаючи у звичайний offline магазин, свій розмір сонцезахисних окулярів вам знати не обов'язково. Адже там ви завжди можете їх приміряти, перш ніж купити. Але для того щоб підібрати їх online, попередньо визначити необхідний розмір просто необхідно.

Це можна зробити 3-ма способами:

  1. Найлегше взяти вже наявний улюблений зручний аксесуар, і переписати зазначені на ньому дані. Якщо вони стерлися, поміряйте загальну ширину лінійкою або сантиметровою стрічкою.

    як виміряти розмір сонячних окулярів фото
     

  2. У другому варіанті вам все-таки спочатку доведеться вирушити в торгову точку offline. Там можна знайти відповідні за розміром сонцезахисні окуляри, виписати їхні параметри і підібрати потрібну модель в інтернет-магазині. Приміряючи окуляри, звертайте увагу на те, щоб оправа не злітала і надійно сиділа. Але водночас - не стискала скроні. Відчутний тиск - це сигнал, що сонцезахисні окуляри вам замалі, і потрібно підібрати більший розмір.
  3. І, нарешті, ви можете поміряти своє обличчя, перебуваючи вдома, за допомогою підручних засобів. Для цього вам знадобиться звичайна лінійка, а також 2 рівні тонкі палички (можна взяти ручки або олівці). Горизонтально заклавши їх за вуха, виміряйте відстань між виступаючими кінцями.заміри щоб підібрати сонцезахисні окуляри за розміром

Розмір сонцезахисних окулярів - це не той параметр, який можна проігнорувати. Тому ніколи не шкодуйте часу, щоб ретельно підібрати аксесуар, який ідеально сидить і точно відповідає вашому розміру.

Коментарі

Написати коментар