Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Навіщо потрібні велосипедні окуляри і як їх вибрати

Одні використовують велосипед для професійного спорту, інші - для їзди собі на втіху. Але у всіх, хто так чи інакше пов'язаний з цим видом транспорту, часто виникає питання: як вибрати велосипедні окуляри?

Тут ми зібрали головні поради та рекомендації, які допоможуть вам правильно підібрати захисні велоокуляри. Ну а якщо ви все ще не знаєте, навіщо носити цей аксесуар, тоді ця стаття буде вам корисна подвійно.

Навіщо потрібні велоокуляри

Окуляри для велосипеда захищають не тільки від яскравого сонячного світла, а ще й від низки інших факторів:

  • Ультрафіолету. Для того щоб надійно оберігати очі велосипедиста від негативного впливу УФ-випромінювання, виріб повинен мати спеціальний фільтр, в ідеалі - UV400.
  • Відблисків. Відблиски на мокрому асфальті, сліпуче світло зустрічних фар автомобіля у вечірній і нічний час можуть відволікати від керування велосипедом. Велоокуляри з поляризацією допоможуть зробити картинку чіткішою.
  • Вітру. Він сушить очі, викликає сльозоточивість і бажання часто моргати, що призводить до втрати керування на дорозі;
  • Комах, мошок, пилу та сміття. На високій швидкості смітинки можуть потрапити в очі і створити дискомфорт. Велосипедні окуляри надійно захистять очі від зовнішніх факторів.
  • Гілок на деревах. Якщо ви раптом не впораєтеся з керуванням або раптово на шляху виникнуть гілки, окуляри вбережуть очі велосипедиста від травмування.

Таким чином, сонцезахисні окуляри для їзди на велосипеді призначені насамперед для захисту очей від різних зовнішніх подразників.

навіщо потрібні велоокуляри фото

Якими мають бути лінзи велосипедних окулярів

Дуже важливо вибрати велоокуляри з хорошими захисними лінзами. Для цього потрібно звертати увагу на таке:

  • Лінзи мають бути виготовлені з полікарбонату. Це міцний і стійкий матеріал, який не спотворює зображення, а в разі аварії або падіння не розбивається. При виборі між склом і полікарбонатом віддавайте перевагу другому.
  • Колір лінз обирайте залежно від умов, у яких найчастіше їздите. Жовті або світло-помаранчеві велоокуляри відмінно підійдуть для нічної їзди, а коричневі, сірі, чорні - для денної.
  • Спортивні окуляри для велосипедистів обов'язково повинні мати максимальний захист від ультрафіолету UV-400;
  • Поляризаційне покриття лінз дозволить чіткіше бачити дорогу, відсіє відблиски від мокрого асфальту, блокує світло фар зустрічних автомобілів.

Якщо ви їздите і в денний, і в нічний час доби, краще підібрати дві пари велосипедних окулярів. Але обов'язково перевіряйте, що вони мали UV-фільтр і поляризацію.

На що ще звернути увагу під час вибору окулярів для велосипедиста

Безумовно, важливо також визначити, як мають сидіти велоокуляри. Перш за все, вам має бути комфортно: виріб має відповідний розмір, не спадає і не здавлює скроні. Велосипедні окуляри також не повинні закривати огляд, тому віддавайте перевагу аксесуарам, у яких або дуже тонка оправа, або вона є тільки зверху. Лінзи для спортивних окулярів часто роблять трохи подовженими і вигнутими, це також дає змогу поліпшити видимість.

Якщо ви відчуваєте дискомфорт, краще не брати такий виріб. Ви будете відволікатися від дороги, і збільшиться ймовірність створення аварійної ситуації. Сьогодні на ринку представлений великий вибір окулярів для велосипедистів, тому ви напевно зможете підібрати зручну модель, яка повністю задовольнить ваші потреби.

Таким чином, відповісти на запитання, які велосипедні окуляри кращі, зможете тільки ви самі. Важливо дотримуватися базисних правил під час вибору, які ми описали в статті, - вони гарантують вам безпеку. Що стосується стилю, кольору оправи і форми - це вже залежить від ваших індивідуальних уподобань.

Коментарі

Написати коментар