Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Навіщо потрібні окуляри з жовтими лінзами

Напевно ви не раз запитували себе: чому люди носять жовті окуляри? У наш час люди носять сонцезахисні окуляри з найрізноманітнішими і неймовірними кольорами лінз. Але мало хто замислюється про те, що такий аксесуар має певні цілі застосування, це не просто іміджевий атрибут для стильного образу.

Як вони працюють

Основний принцип дії жовтих окулярів від сонця полягає в тому, що їхні лінзи здатні поглинути промені синіх і фіолетових відтінків, пропускаючи при цьому промені іншої палітри. У результаті очі не втомлюються, поліпшується видимість, огляд стає більш контрастним.

Тому завдяки жовтому склу людина краще сприймає навколишні речі, що її оточує, що особливо важливо за похмурої погоди, у сутінковий час або в тумані.

Хто носить жовті сонячні окуляри

Тепер, коли ми зрозуміли, яке завдання виконує цей аксесуар, можна визначити, кому потрібні окуляри з жовтими лінзами:

  • Спортсменам - велосипедистам і гірськолижникам сонцезахисні окуляри необхідні, оскільки сприяють кращому огляду траси, збільшують контрастність і дальність перегляду.
  • Рибалкам - оскільки ловля риби зазвичай відбувається в досвітні години, велика ймовірність того, що в цей час огляд ще не дуже чіткий, можливо, тримається туман. Рибалки використовують цей аксесуар, щоб мати хорошу видимість у процесі риболовлі.
  • Водіям - це актуально тому, що найчастіше автомобілем доводиться керувати в похмурих кліматичних умовах. Окуляри з жовтими лінзами дадуть змогу впевнено пересуватися вночі, в тумані, під час снігової бурі або сильного дощу. Вони допоможуть поліпшити огляд траси і захистять очі від фар дальнього бачення зустрічних автомобілів.

чому люди носять жовті окуляри фото

Такі вироби ще допомагають запобігти втомі очей, не дають водієві в процесі їзди задрімати, борються із сонливістю. Це досягається завдяки тому, що колір лінз не викликає бажання мружитися.

Таким чином, користь від цих стекол очевидна. Це не просто стильне доповнення вашого образу, а реальний гарант безпеки в умовах поганої видимості.

Навіщо носять жовті окуляри з поляризацією

Є ще один важливий пункт, для чого потрібні поляризаційні окуляри з жовтими лінзами. Вони відсікають горизонтальні промені світла, тобто відбиті від дзеркальних поверхонь відблиски, і забезпечують відмінний огляд. Особливо це важливо під час їзди на велосипеді або на машині в нічний час, коли світло зустрічних фар може засліпити водія.

Якісний аксесуар не просто пофарбований у жовте світло, він обов'язково має фільтр для захисту від ультрафіолету та додаткову функцію поляризації, що відіграють велику роль у забезпеченні відмінного огляду в дорозі.

користь від жовтих окулярів із поляризацією фото

Отже, ми з'ясували, кому і навіщо потрібні жовті окуляри, і які важливі функції виконують ці вироби.

Коментарі

Написати коментар