Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Навіщо носити сонцезахисні окуляри: 6 причин

Сотні тисяч людей по всьому світу носять сонцезахисні окуляри, анітрохи не сумніваючись у тому, що вони їм потрібні. Але у кожного своє поняття про їхню корисність. Одні вважають, що окуляри від сонця придатні тільки для сонячного літа і відпочинку, інші не виходять без них з дому в будь-яку погоду. Хтось думає, що без цього аксесуара їхній зір опиниться під загрозою. А хтось упевнений, що, якщо не носити модний сонцезахисний аксесуар, образ вийде неповним. Так хто ж із них правий?

Насправді, мають рацію всі. Але носити сонцезахисні окуляри слід не тільки з перерахованих вище причин. У них є ціла низка корисних функцій, про які здогадуються далеко не всі. Давайте подивимося, навіщо людям потрібно носити сонцезахисні окуляри, і в яких ситуаціях вони необхідні.

Для чого людям потрібні сонячні окуляри

Сонцезахисні окуляри обов'язково мають бути в арсеналі у кожної людини. Причому носити їх потрібно не тільки на залитих сонцем пляжах і блискучих снігових схилах гірськолижних курортів. Це всепогодний аксесуар, який стане в пригоді вам практично в будь-який день кожної пори року.

приклад чому люди носять сонцезахисні окуляри

Давайте подивимося, чим корисні сонцезахисні окуляри, і ви самі зрозумієте, чому їх потрібно носити:

  1. Ультрафіолет. З усіх променів сонячного спектра, що пробиваються до нас через озоновий шар, найшкідливішим для зору є ультрафіолет. Він присутній у нашій атмосфері навіть у хмарну погоду, коли в небі немає сонця. Незважаючи на те, що ми не можемо бачити ці промені, вони суттєво впливають на організм людини, особливо на очі, призводячи до цілої низки офтальмологічних захворювань. Кришталик не може впоратися з потоком небезпечних променів на всі 100%. Щоб допомогти своїм очам і не стати жертвою невидимого випромінювання, за будь-яких погодних умов потрібно носити сонцезахисні окуляри з ультрафіолетовими фільтрами, які позначаються маркуванням UV-400.
  2. Яскраве сонячне світло. Спробуйте вийти під блискуче сонце без сонцезахисних окулярів, і ви відразу відчуєте, як вам їх не вистачає. Очі почнуть мимоволі мружитися і сльозитися, зіниця, намагаючись регулювати потоки світла, стискатися і розширюватися. Усе це призведе до швидкої втоми очей і м'язів обличчя, а також до виникнення ранніх мімічних зморшок. Щоб цього не сталося, потрібно носити сонцезахисні окуляри.
  3. Відблискування. І в місті, і на відпочинку навколо нас є безліч предметів, що віддзеркалюють сонячні промені: сніг і лід узимку, вода і скло влітку, тощо. Коли на небосхилі немає сонця, ми не звертаємо на них уваги. Але варто світилу вийти з хмар, як до наших очей з усіх боків спрямовуються цілі пучки блискучих «зайчиків», або відблисків. Мало того, що ці явища некомфортні для зору, так вони ще й можуть дезорієнтувати вас і поставити в неприємну, а то й небезпечну, ситуацію. Відмінно справляються з відбитими промінчиками сонцезахисні окуляри з поляризаційним покриттям. Ось вам і ще одна відповідь на запитання, навіщо і чому їх потрібно носити.навіщо носити сонцезахисні окуляри фото
  1. Вітер і атмосферні опади. Вітри дмуть цілий рік, і, залежно від інтенсивності повітряного потоку, підхоплюють і несуть пил, пісок, листочки і гілочки. У холодну пору до них додаються сніжинки та дощинки. І кожен із цих предметів, разом із вітром потрапляючи у ваші очі, може призвести до травматизму та запалень. Щоб захистити себе від таких неприємностей, сонцезахисні окуляри потрібно носити не тільки влітку, а й цілий рік.
  2. Передчасне старіння шкіри. Постійно мружачись і морщачись від яскравого світла, ви ризикуєте раніше терміну обзавестися мімічними зморшками. Передчасному в'яненню шкіри також сприяє й ультрафіолет. Захистивши найбільш вразливу ділянку навколо очей лінзами сонцезахисних окулярів з UV фільтром, ви одночасно уникнете обох цих проблем. Ось вам і ще одна вагома причина, навіщо носити цей аксесуар.
  3. Імідж. Доповнене сонцезахисними окулярами вбрання буде більш виразним і оригінальним. Ви завжди знайдете, з чим їх носити: різноманіття кольорів і форм оправ і лінз дає чудові можливості для підкреслення своєї індивідуальності та створення нестандартного модного образу.

 

Сподіваємося, що зараз, коли вам стало відомо, чим корисні сонцезахисні окуляри, питання: «Навіщо потрібно їх носити», відпадає саме собою. І стає зрозуміло, чому цей аксесуар так затребуваний і улюблений більшістю людей. Бережіть свій зір і привабливість, і не забувайте носити сонцезахисні окуляри.

Коментарі

Написати коментар