Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Як розшифрувати маркування на сонцезахисних окулярах

Обираючи сонцезахисні окуляри, багато хто орієнтується лише на їхню форму, колір, стиль тощо. Важливо, щоб вони комфортно сиділи на обличчі, підходили до типу обличчя та одягу. А будь-які технічні характеристики завжди можна уточнити у продавця. Але для своєї впевненості не зайвим буде дізнатися, що означають нанесені на дужку написи.

У цій статті ми розглянемо про те, яке маркування має бути на сонцезахисних окулярах, і розберемо значення найпоширеніших цифр, букв та інших знаків. Уміння розшифровувати інформацію на дужках допоможе дізнатися більше про аксесуар ще до покупки.

Що означають букви і цифри на дужках окулярів

У різних виробників маркування, нанесене на сонцезахисні окуляри, може відрізнятися, але ми розглянемо найпоширеніші написи та їхні значення.

Цифри і букви на дужці окулярів фото

  1. Бренд або логотип
    Деякі компанії розміщують фірмову символіку на оправі. Чудовим прикладом послужать сонцезахисні окуляри Ray Ban, які на дужці наносять скорочений варіант - RB.
     
  2. Номер моделі, кольори оправи і лінз
    Ці параметри необхідні під час виробництва, транспортування та обліку товарів у магазинах. Також у деяких моделях на маркуванні може бути вказано рік їхнього випуску.
     
  3. Розмір
    Відразу після назви бренду і моделі найчастіше вказують розмір сонцезахисних окулярів, який може складатися з трьох або чотирьох цифр. Їх розділяють між собою відступами, слешами або спеціальними знаками (# □ @ $):
    • Ширина лінз;
    • Ширина моста;
    • Довжина дужки;
    • Висота лінзи.
       
  4. Ступінь затемнення
    Не знаєте, що означає напис Cat на сонцезахисних окулярах? Це показник ступеня затемнення лінз. Крім скорочення Cat, можуть використовуватися літери N або C. Загалом існує 4 категорії світлопропускання: від напівпрозорих до дуже затемнених.
     
  5. Відповідність стандартам
    Наявність напису «СЄ» підтверджує відповідність виробу європейським стандартам якості. Це означає, що сонцезахисні окуляри повністю безпечні для здоров'я людини та екології.
     
  6. Країна виробник
    Зазвичай таке позначення починається зі слів «Made in» або «Hand made in». Такий знак не є обов'язковим і може наноситися за побажанням виробника. У маркуванні також можуть вказувати буквене позначення заводу, наприклад: L, B, T тощо. Якщо на оправі є напис на кшталт «design in», «produced» або «frame», це може свідчити про неоригінальність продукції.

Маркування окулярів із захистом від ультрафіолету

маркування cat 3 із захистом від ультрафіолету фото

Сонячні окуляри - це насамперед захист очей від шкідливого ультрафіолетового випромінювання. А розміщене маркування у форматі UV*** на дужці означає наявність спеціального фільтра на лінзах, який блокує УФ-промені. Деякі виробники вказують цю інформацію на коробці або інструкції до виробу.

Мінімальний допустимий ступінь захисту має позначення UV380. На дужці хороших сонцезахисних окулярів можна зустріти маркування UV400, яке свідчить про 100% захист очей від ультрафіолету.

Якщо ж ви бачите напис «Cosmetic», значить, цей аксесуар не має спеціального УФ-фільтра і виступає радше декоративним елементом для створення унікального образу. Носити його в сонячну погоду не рекомендується.

Розшифровка додаткових написів

Деякі властивості лінз також можуть вказуватися на дужках:

  • Напис «Photochromic» означає, що перед вами фотохромні окуляри. У таких моделях лінзи змінюють рівень затемненості залежно від інтенсивності навколишнього освітлення.
  • Слово «Polarized» (або просто буква «P») говорить про наявність на лінзах спеціального поляризаційного покриття. Воно блокує сонячні відблиски, наприклад, від води або снігу, тим самим зменшуючи стомлюваність очей.

Маркування фотохромних окулярів з поляризацією фото

Як можна помітити з цієї статті, розібратися в маркуванні досить просто. Розуміння всіх цих цифр, символів і знаків дасть вам змогу без сторонньої допомоги вибрати собі якісний відповідний аксесуар.

Коментарі

Написати коментар