Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Чим відрізняються чоловічі сонцезахисні окуляри від жіночих

Модні тенденції щодо аксесуарів ще 10-15 років чітко визначали вигляд жіночих і чоловічих окулярів від сонця. Сучасна мода кардинально інша, і тепер складніше з першого погляду зрозуміти, чим відрізняються чоловічі сонцезахисні окуляри від жіночих.

Варто зазначити, що зараз дівчата охоче купують аксесуари в грубій оправі темного кольору, а хлопців нерідко можна бачити в яскравих виробах незвичайної форми. Мода стала більш вільною і відійшла від консервативних поглядів. Наприклад, «авіатори», які довгий час вважалися атрибутом тільки сильної половини, зараз часто носять і жінки.

Як визначити, чоловічі окуляри чи жіночі - головні критерії

Основним критерієм, що розділяє сонцезахисний аксесуар за статевою ознакою, є розмір. Моделі для жінок завжди менші, ніж для чоловіків. Це пов'язано з особливостями будови обличчя. Винятком є моделі «бабка» і «оверсайз», що володіють масивною оправою і надають жіночності.

Серед інших закономірностей, що допомагають зрозуміти, як відрізнити жіночі сонцезахисні окуляри від чоловічих, виділяють такі:

  • Оздоблення. Сонцезахисні окуляри, призначені для чоловіків, швидше за все, не будуть прикрашені стразами, намистинами, принтом з квітами.
  • Колір оправи. Чорний є універсальним для обох статей, оскільки однаково красиво виглядає в будь-якому дизайні. Серед аксесуарів для жінок більше світлих і яскравих відтінків: рожеві, жовті, білі, салатові. Хоча зараз дедалі частіше зустрічаються і моделі для чоловіків у помітних кольорах.
  • Форма оправи. «Котяче око», «лисички», «лоліта» (у вигляді сердечок) призначені тільки для дівчат. Прямокутна форма з чіткими лініями характерна для чоловічих моделей.
  • Бренд. Виробники випускають цілі колекції, орієнтовані на конкретну аудиторію. Як дізнатися, жіночі окуляри чи чоловічі, в цьому випадку зрозуміло - за описом колекції.

як визначити чоловічі окуляри чи жіночі фото

Як зрозуміти, окуляри чоловічі чи жіночі, за формою оправи

Для оправи жіночих окулярів від сонця характерні такі особливості:

  • Витончені лінії, згладженість кутів, м'якість форми.
  • Квадратні обриси - дуже популярні.
  • Часто зустрічаються неординарні химерні форми.
  • Використовуються фігурні дужки, яскраві жіночні принти.
  • Застосовуються ланцюжки, стрази, різний декор.

Оправи чоловічих сонячних окулярів теж мають свої відмінності:

  • Універсальність, оскільки чоловіки, найчастіше, беруть одну пару для різних стилів одягу;
  • Класичний більш строгий дизайн, без декору або з дуже мінімалістичним і стриманим оформленням.
  • Темні або приглушені кольори.

різниця між жіночими та чоловічими окулярами фото

Але все ж більшість сонцезахисних окулярів йдуть унісекс, і однаково добре підходять як чоловікам, так і жінкам. До їх числа належать:

  1. авіатори;
  2. клабмастери;
  3. круглі тішейди;
  4. вайфарери;
  5. спортивні моделі.

Навіть якщо вам не хочеться розбиратися, чим відрізняються жіночі сонцезахисні окуляри від чоловічих, це не привід відмовлятися від аксесуара. Просто вибирайте те, що подобається візуально, зручно для вас і якісно зроблено. Якщо ж вам важко з вибором, наші менеджери завжди допоможуть і розкажуть про важливі нюанси.

Коментарі

Написати коментар