Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Чому запотівають сонцезахисні окуляри: як з цим боротися взимку

Одна з найпоширеніших проблем, пов'язаних з окулярами - запотівання лінз. Якщо навесні, влітку і ранньою осінню це явище не настільки актуальне, то взимку воно спричиняє масу незручностей. Від цього найбільше страждають люди, які носять окуляри щодня. Варто зайти в приміщення, сісти в громадський транспорт або у власний автомобіль, як лінзи аксесуара запотівають. У підсумку необхідно щоразу протирати скло спеціальною ганчірочкою.

Чому ж це відбувається, і чи можна уникнути запотівання лінз?

Причини запотівання окулярів при вході в приміщення і на морозі

Для початку варто розібратися з причинами такого явища.

  • Низька температура повітря. Через це скельця окулярів потіють досить часто. Повітря, яке видихає людина, значно тепліше за вуличне. І під час потрапляння на холодні лінзи, воно нагріває їх. Через різкий перепад температури утворюється конденсат, який погіршує видимість. Таке явище буває як взимку, так і восени, коли повітря не нагрівається вище +7-10°С.
  • У приміщенні. Щоб зрозуміти, чому лінзи запотівають при вході в будь-яке приміщення, варто знову згадати про різницю температур. У прохолодну пору року повітря в будівлі тепліше, ніж за вікном. Потрапляючи з холоду в приміщення, температура різко зростає, внаслідок чого на склі знову-таки з'являється конденсат.
  • Під час туману. Підвищена вологість - ще одна причина утворення конденсату на склі. Тому окуляри практично завжди запотівають на вулиці під час туману.

Причини запотівання сонцезахисних окулярів картинка

Запотівають окуляри взимку: способи вирішення проблеми

Ми з'ясували, коли і з яких причин запотівають лінзи. Тепер дізнаємося, як цьому запобігти. Є 4 дієвих способи, які неодноразово підтвердили свою ефективність на практиці. Ось, чим потрібно обробити лінзи, щоб вони не пітніли:

  • Мило (тверде) - один з універсальних підручних засобів. Беремо шматок мила (сухого) і обробляємо лінзи з кожного боку. Потім протираємо їх спеціальною м'якою ганчіркою і готово. Утворюється плівка, яка і запобігає запотіванню окулярів.
  • Рідкі мило, гель для душу, пінка для гоління. Цими речовинами теж можна захистити окуляри від запотівання. Але спершу їх потрібно нанести на ватний диск і тільки потім на скло. Дайте засобу підсохнути (для утворення плівки), а після акуратно протріть лінзи м'якою сухою ганчіркою.
  • Гліцерин. Ця органічна сполука є в кожній аптечці. Натираємо лінзи гліцерином з двох боків, даємо засобу трохи просохнути і поліруємо.

Також є спеціалізовані засоби Anti-Fog (антифог), які запобігають запотіванню. Вони продаються у вигляді спрею.

Як позбутися запотівання лінз окулярів картинка

Позбавляємося від запотівання окулярів під час носіння медичної маски

В умовах пандемії COVID-19, люди, які носять окуляри, часто стикаються з такою незручністю. Тільки варто надіти маску і лінзи запотівають за кілька секунд. Причому, як у приміщенні, так і на вулиці. Для вирішення цього питання можна використовувати:

  1. Описані вище методи. Мило, гель для душу, піна для гоління, гліцерин, спеціальні спреї - все це дасть змогу забути про проблему запотівання окулярів у масці.
  2. Саму медичну маску. Найпростіший спосіб - загнути верхній край маски в бік обличчя. Для теплого повітря, яке ми видихаємо під час носіння маски, утворюється бар'єр. І скло буде захищене від перепаду температур.
  3. Звичайну серветку. Як зробити, щоб окуляри не запотівали в масці? Скористайтеся сухою серветкою! Потрібно просто згорнути її у вигляді смужки і покласти на перенісся (під маску).

Тепер вам відомі прийоми, які допоможуть позбутися запотівання сонячних окулярів. Всього кілька простих кроків і ви назавжди забудете про таку проблему.

Коментарі

Написати коментар