Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Які сонцезахисні окуляри взяти з собою на море

Щоб почати готувати все для відпустки, не потрібно чекати відкриття пляжного сезону. Адже для комфортного відпочинку біля моря вам знадобиться взяти з собою безліч необхідних речей. І краще купити їх заздалегідь, ніж потім на пляжі постійно схоплюватися, що вам не вистачає чогось дуже потрібного. Особливо це стосується сонцезахисних окулярів. Якщо не вибрати їх для моря за всіма правилами, і в останній момент купити першу-ліпшу модель, ви ризикуєте власним зором і благополучним результатом відпустки.

Взяти з собою на пляж улюблені сонячні окуляри, які ви носите щодня, теж не вихід. Точніше - велика помилка. Аксесуари, ефективні в місті, для пляжу абсолютно не підходять. На морі панує зовсім інша атмосфера, сонячна активність там набагато вища, тому й вимоги до захисту очей висуваються особливі. У цій статті ми розповімо, як правильно вибрати сонячні окуляри для відпочинку на пляжі, щоб не зіпсувати собі відпочинок.

як вибрати сонцезахисні окуляри для моря фото

Як вибрати найкращі окуляри для відпочинку на пляжі

Дехто вважає, що для відпустки на морі слід просто купити сонячні окуляри побільше і потемніше. Але це неправильно: величезні та сильно затемнені лінзи зовсім не гарантують надійного захисту очей. Щоб на пляжі ви могли почуватися максимально комфортно, вибирати сонцезахисні окуляри потрібно за такими параметрами:

  • Модель. Не зраджуйте своїм уподобанням. Форма оправи може бути будь-яка, яка вам пасує: адже на відпочинку ви повинні мати гарний вигляд. Тож сміливо можете купити для відпустки краплеподібні «авіатори», розкосі «котячі очі», трапецієподібні «вайфарери» тощо. Головне, щоб лінзи моделі, в якій ви збираєтеся красуватися на пляжі, були оптимального розміру, і добре прикривали очі та область навколо них.
  • Матеріал і колір лінз. Однозначно, для моря потрібні тільки невагомі і небиткі лінзи з полікарбонату. Кольори краще вибрати найкомфортніші для очей: сірий, чорний або коричневий. Але якщо ви плануєте проводити на пляжі небагато часу, можна купити сонячні окуляри з яскравими кольоровими лінзами. Але тільки за умови, що для постійного носіння у відпустці у вас буде інша пара.
  • Ступінь затемнення. Цей параметр вказує, який відсоток сонячного світла окуляри в змозі затримувати. Для моря найкраще вибрати категорію світлопропускання Cat3, що «гальмує» близько 90% променів.
  • Поляризація. Найнеобхідніший вид покриття для сонцезахисних окулярів, які ви збираєтеся взяти з собою на відпочинок. Біля моря для наших очей виникає подвійна небезпека: до променів сонця, що падають зверху, додаються відбиті від водної поверхні відблиски. Такі інтенсивні потоки світла з усіх боків заважають чітко бачити навколишнє, перенапружують зір, призводять до головного болю і дискомфорту. Поляризаційні окуляри, що повністю відсікають відблиски, дадуть вам змогу спокійно ніжитися на пляжі та насолоджуватися відпусткою і спогляданням морських просторів.

  • затемнені окуляри з поляризацією для пляжу фото
  • Дзеркальне покриття. Дзеркальні окуляри - це не тільки дуже красиво, а й корисно для відпочинку на морі. Вони «відбивають» сонячні промені, і не нагріваються навіть у найсильнішу спеку.
  • Покриття, що зміцнює. Купатися в сонячних окулярах не можна, і, вирішивши поплавати в морі, вам доведеться залишити їх на пляжі. Навіть якщо ви будете постійно класти їх у футляр, ніхто не гарантує, що туди не потрапить пісок. Уберегти окуляри від подряпин допоможе спеціальне покриття, що підвищує їхню стійкість до механічних впливів.
  • Матеріал і колір оправи. Якщо у звичайному житті ви віддаєте перевагу сонячним окулярам у металевих оправах, у відпустці вам доведеться від них відмовитися. Метал має чималу вагу і занадто нагрівається на сонці, і навряд чи ви зможете розслабитися на пляжі у важких гарячих окулярах. Краще вибрати для моря легкий і комфортний пластик, який більш термостійкий. Тим паче що такі моделі випускаються в найширшому колірному діапазоні, і ви зможете купити сонячні окуляри для відпустки будь-якого відтінку. Наприклад, вибрати пластикову оправу під колір купальника, парео або пляжної сумочки. А оригінальний декор додасть відчуття свята і радості.

 

Тепер ви знаєте, як правильно вибрати сонцезахисні окуляри для відпочинку на морі. Постарайтеся купити їх заздалегідь, і не забути взяти з собою, збираючись у відпустку.

Коментарі

Написати коментар