Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Які форми сонцезахисних окулярів бувають

До кожного нового сезону провідні Будинки Моди випускають колекції модних сонцезахисних окулярів. Здається, що всі вони такі різноманітні, і зовсім несхожі одна на одну. Але це враження оманливе. Насправді, за оригінальним декором, різним кольором, і злегка видозміненою конфігурацією і товщиною оправ, стоять цілком впізнавані класичні форми.

У тому, що практично всі сучасні моделі сонцезахисної оптики виконані на базі далеко не нових ідей, немає нічого поганого. Завдяки професіоналізму, креативності та художньому смаку дизайнерів, вони перетворюються на справді унікальні авторські творіння. Але, незважаючи на інноваційний дизайн, сонцезахисні окуляри зберігають свої оригінальні назви та загальні силуети форми оправи. Давайте подивимося, які взагалі бувають види цього аксесуара, і познайомимося з їх коротким описом.

«Цікава геометрія» сонцезахисних окулярів: назви і форми моделей

Деякі екзотичні окуляри від сонця, що випускаються дуже обмеженими партіями, не мають власних «особистих» назв. Їх розрізняють тільки за екстравагантними оригінальними формами - у вигляді зірки, трикутника, шестикутника тощо.

Всі інші оправи є класикою, діляться на певні типи, і більшість з них прийшли до нас ще з середини минулого століття. Давайте подивимося, які форми стоять за назвами популярних видів сонцезахисних окулярів:

  • «Авіатори». Перелік не дарма починається з назви саме цієї моделі: «Авіатори» по праву можна назвати найпопулярнішим видом сонцезахисних окулярів у світі. Оправи краплеподібної форми із задоволенням носять і чоловіки, і жінки, і вони не втрачають актуальності протягом уже майже сотні років.
  • як називається краплеподібна форма окулярів
  • «Вайфарери». Сонцезахисні окуляри «подорожні» (саме так перекладається з англійської назва «Wayfarer») - другий за популярністю вид оправи. В ідеалі вони мають форму трапеції. Але в різних моделях відрізняється довжина і співвідношення граней, і вони більше нагадують квадрати або прямокутники.
    як називаються трапецієподібні моделі окулярів
  • «Котяче око» («Метелик»). Вид оправи, що за формою нагадує розкриті крильця метелика або розкосі очі «домашньої хижачки». Цей вид аксесуара від сонця визнано найбільш жіночним і сексуальним. Оправи, плавно закруглені біля перенісся, мають відмінну рису: загострені зовнішні кінчики, які піднімаються до скронь.
    оправа під назвою котячі очі фото
  • «Тишейди». Усі назви цього виду сонцезахисних окулярів у формі кола неможливо перерахувати: за десятиліття існування як їх тільки не називали. Різні епохи, як відомо, мають своїх героїв, і круглі оправи іменували здебільшого на честь відомих особистостей свого часу, які їх носили. Тож модель уже встигла побути і «Леннонами», і «Оззі», і «Гаррі Поттерами». Ще цей вид відомий як «Сови» і «Кроти».
    кругла форма сонцезахисних окулярів фото
  • «Броулайнери» Клабмастери»). Сонцезахисні окуляри з промовистою назвою: «brow-liners», або “лінія брови”. Модель отримала її через оригінальну форму: з потовщеною верхньою лінією оправи, схожою на другу брову.
    вигляд оправи клабмастери фото
  • «Панто». Доволі рідко зустрічається назва сонцезахисних аксесуарів. Але ви відразу ж впізнаєте «Панто» за описом форми оправи. Вона має м'яку округлість внизу, і рівний верх.
  • «Футуристичні». Знамениті вузькі оправи, що зробили крок у світ моди прямо з екранів кінотеатрів. Приблизно такі ж носили герої гучного культового фільму «Матриця», тому їх ще називають «окулярами Нео або Трініті». Вузькі сонцезахисні окуляри не мають однієї чітко визначеної форми. Цей тип оправи може являти собою сильно витягнуті по горизонталі і звужені варіації будь-якого виду моделей.
  • «Лоліта». Одна з найновіших і химерних форм оправи сонцезахисних окулярів - у вигляді сердечок.

 

Ми перерахували основну класику видів і форм сонцезахисних окулярів з короткими описами кожної з них. Але не виключено, що дизайнери ще зуміють нас здивувати, і незабаром цей список поповниться новими оригінальними назвами і обрисами.

Коментарі

Написати коментар