Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Як перевірити якість сонцезахисних окулярів

Обираючи нові сонцезахисні окуляри, багато хто приділяє увагу лише їхньому зовнішньому вигляду: формі, кольору, оформленню. Але цей аксесуар має прямий вплив на зір, тому перед покупкою важливо перевіряти ще й їхню якість. У цій статті ви дізнаєтеся, як саме це зробити і на які параметри варто звертати увагу.

Як вибрати якісні окуляри з надійним захистом

Ультрафіолет - ворог №1 для наших очей

Головна функція якісних сонцезахисних окулярів - оберігати очі від ультрафіолетового випромінювання. Для цієї мети на лінзи наноситься спеціальне покриття - УФ-фільтр з максимальним значенням UV400. Воно блокує 100% ультрафіолетових променів і повністю захищає ваші очі від їхнього негативного впливу.

Просто затемнені окуляри без УФ-фільтра не можуть називатися «сонцезахисними». За ними зіниці лише ще більше розширюватимуться і прийматимуть весь ультрафіолет на себе.

Як дізнатися, що УФ-захист є? У магазинах із товаром хорошої якості є спеціальне обладнання - спектрометр, на якому можна перевірити наявність і рівень захисту від ультрафіолетових променів.

як підібрати сонцезахисні окуляри за якістю

У домашніх умовах можна скористатися люмінесцентним ліхтариком. Для цього візьміть у руки ваш аксесуар і направте на лінзу його промінь. Якщо люмінесцентне «світіння» не проявляється або ж воно мінімальне, отже, перед вами якісні сонцезахисні окуляри, які надійно оберігатимуть ваші очі.

Сліпучі відблиски - небезпека для водія

Якщо ви вибираєте окуляри для водіння, риболовлі або відпочинку на морі, ще один важливий критерій їхньої якості - наявність поляризації (polarized). Вона блокує горизонтальні промені та захищає очі від світла зустрічних фар, відблисків на воді та мокрому асфальті. Плюс до цього робить зображення більш чітким і ясним.

Як і у випадку з ультрафіолетом, у хороших магазинах зазвичай передбачений спеціальний тестер на поляризацію.

як перевірити скло сонцезахисних окулярів

Але, якщо під час купівлі перевірити не вдалося, це легко можна зробити і вдома. Просто піднесіть окуляри до монітора комп'ютера: лінзи з таким покриттям при повороті на 45 градусів потемніють.

Як визначити якість окулярів від сонця за зовнішнім виглядом

Простий уважний огляд також допоможе вам відрізнити хороші сонцезахисні окуляри від неякісних. Для цього зверніть увагу на таке:

  • Поверхня без подряпин і відколів
    Уважно подивіться на лінзи з усіх боків: спереду, збоку і під кутом. Також перед покупкою перевірте якість пайки дрібних деталей дужок.
  • Рівномірне фарбування лінз
    Збризніть аксесуар спреєм для очищення і витріть спеціальною серветкою з мікрофібри. Далі акуратно покладіть його лінзами вниз на простий білий аркуш паперу. Відсутність плям і розводів - ознака того, що перед вами сонцезахисні окуляри хорошої якості.
  • Зручні оправа і завушники
    Цей параметр суто індивідуальний і не впливає на загальну якість виробу. Проте важливо підібрати і купити саме той аксесуар, який не «гулятиме» на обличчі, не здавлюватиме і не завдаватиме дискомфорту.

як вибрати якісні сонцезахисні окуляри

Як ще можна зрозуміти, що перед вами якісні окуляри

Про те, що перед вами товар високої якості, допоможуть визначити ще два критерії:

  • Ціна. Якісні матеріали, збірка з використанням високотехнологічного обладнання вимагають фінансових вкладень. Це не може коштувати занадто дешево.
  • Упаковка і комплектація. Хороші сонцезахисні окуляри мають бути упаковані в щільний футляр або чохол.

Не ризикуйте своїм зором - вибирайте якісні сонцезахисні окуляри в інтернет-магазині Sunglasses.ua!

Коментарі

Написати коментар