Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Як перевірити окуляри на поляризацію

Критеріїв вибору сонцезахисних окулярів безліч: відповідність вашому стилю і модним трендам, розмір, колір лінз і оправи, рівень захисту очей тощо. Але основним з них є все-таки корисність цього аксесуара для зору і доцільність його носіння в певних умовах. Сучасні технології, які «забезпечили» лінзи безліччю додаткових фільтрів, дають змогу вибрати варіант практично на всі випадки життя. Наприклад, великою популярністю серед водіїв і рибалок користуються поляризаційні окуляри.

Але чи означає це, що у звичайному житті вони вам не знадобляться? Щоб це зрозуміти, необхідно дізнатися, що таке поляризація окулярів, для чого вона потрібна і яку користь дає під час носіння. Також вам стане в пригоді інформація, як перевірити лінзи на наявність такого покриття, щоб не потрапити в халепу під час купівлі.

як перевірити поляризаційні окуляри обкладинка

 

Що дає поляризація окулярів і кому вона потрібна

Поляризація - це властивість окулярів відсікати горизонтальні промені світла, тобто відблиски. Її забезпечує найтонша мембрана з рідких кристалів, розміщена зовні або всередині лінзи.

Виробництво поляризаційних окулярів вимагає застосування високих технологій і дорогих матеріалів, тому вони просто не можуть бути занадто дешевими. Але зате і користі така модель дає чимало:

  • Усунення відблисків підвищує комфортність зору і знижує втому очей. А це дає змогу уникнути виникнення головного болю і проблем із зором під час тривалого носіння.
  • Кольори навколишнього світу не спотворюються, і контрастність бачення зберігається за будь-яких погодних умов і освітленості.

Такі властивості найкорисніші під час керування машиною та знаходження поруч із водою. Але навіть якщо ви не сідаєте за кермо і не захоплюєтеся риболовлею або водним спортом, поляризація буде потрібна вам і у відпустці, і в місті:

  • Захистивши очі від відблисків, ви зробите свій відпочинок на морі або в горах яскравішим, затишнішим і незабутнім.
  • Дорогою до офісу і назад, або просто на прогулянці, уникнете маси неприємних ситуацій, пов'язаних із тимчасовою дезорієнтацією від випадкового «сонячного зайчика».

5 простих тестів для перевірки окулярів на поляризацію

Позначка про те, що на лінзах окулярів є поляризація, наноситься на внутрішній бік дужки. Вона може виглядати, як буква «Р» або слово «Polarized». Але такому маркуванню беззастережно можна вірити тільки в тому разі, якщо ви купуєте брендові поляризаційні окуляри або якісну репліку в надійному магазині.

що означає окуляри polarized

На жаль, жага наживи у деяких продавців перевищує елементарну порядність. І під виглядом «справжніх» поляризаційних окулярів вам можуть спробувати підсунути дешеву імітацію. Щоб цього не сталося, лінзи краще перевірити. Як це зробити:

  1. Тест-картинка. Торгові точки, на всі 100% упевнені у своєму товарі, зазвичай мають у наявності спеціальні тести, і самі пропонують покупцям перевірити окуляри на поляризацію. Поглянувши на «чарівні картинки» неозброєним поглядом або крізь звичайні лінзи, ви побачите один малюнок. А якщо окуляри поляризаційні, зображення «доповниться» новими деталями.


    тест на поляризацію окулярів у магазині
     
  2. Перевірка за допомогою другого аксесуара. Попросіть у продавця дати вам ще одні сонцезахисні окуляри з маркуванням «Polarized». Акуратно тримаючи за дужки, поставте їх під прямим кутом одна до одної так, щоб центри лінз перебували на одній лінії. Якщо точка суміщення потемніла, перевірка на поляризацію вдалася. В іншому разі, одна з пар, або навіть обидві - підробка.
     
  3. «Акваріумна» перевірка. Наявність акваріума дає можливість дуже просто перевірити поляризаційні окуляри в домашніх умовах. Одягніть аксесуар, і подивіться через нього зверху на воду. Видимість має стати чіткішою: відблиски з поверхні зникнуть, і ви побачите дно в найдрібніших подробицях. Якщо цього не сталося, на жаль - результат перевірки негативний.
     
  4. Монітори на рідких кристалах. Перевірити окуляри на поляризацію цим способом можна скрізь: у домашніх умовах, перед їхньою купівлею в торговельній точці, або під час отримання на пошті посилки з інтернет-магазину. Головне, щоб при собі у вас був гаджет з РК-дисплеєм (телефон, планшет, ноутбук). Під час погляду на нього через поляризаційні окуляри зображення здаватиметься нечітким, а під час повороту лінз спотворюватиметься ще сильніше, поки зовсім не затемниться.


    як перевірити поляризаційні окуляри в домашніх умовах
     
  5. Найближча поверхня, що «відблискує». Найлегша перевірка, яка не потребує взагалі ніяких пристосувань. Одягнувши окуляри, просто подивіться на всі боки. Поруч обов'язково виявиться вікно, або будь-яка інша поверхня, що має здатність відбивати світло. Порівняйте свої враження під час погляду на неї крізь лінзи і без. Якщо видимість покращилася, а відблиски зникли, то все в порядку.

У нашому шоу-румі ви можете особисто перевірити наявність поляризаційного покриття на окулярах за допомогою спеціального тестера. А при покупці в інтернет-магазині ми зробимо це за вас перед відправкою.

Коментарі

Написати коментар