Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів
  • Iнфо
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн – Пт: з 10:00 до 19:00
Сб-Нд: вихідний
Догляд за сонцезахисними окулярами: як чистити і чим протирати

Сонцезахисні окуляри піклуються про здоров'я ваших очей, захищаючи їх від яскравого світла, ультрафіолетового випромінювання та інших негативних впливів зовнішнього середовища. Тому вони заслуговують з вашого боку найбільш шанобливого ставлення і дбайливого догляду. Як і будь-яка річ, яку активно носять на відкритому повітрі, сонцезахисні окуляри мають властивість бруднитися, і їх періодично потрібно протирати. І для того, щоб не зіпсувати аксесуар, ви маєте знати, як правильно помити і почистити його, не зруйнувавши захисних властивостей.

Хороші якісні моделі коштують досить дорого, та й на вибір відповідної вам за всіма параметрами пари йде чимало часу. Якщо протирати сонцезахисні окуляри чим завгодно, не потурбувавшись вибором відповідних засобів, це значно скоротить їхній термін служби. А за умови правильного догляду, ви зможете носити аксесуар протягом декількох сезонів. Головне - берегти сонцезахисні окуляри, мити і чистити їх тільки безпечними і призначеними для цієї мети речовинами. Про те, як і чим це краще зробити, ми розповімо в цій статті.

Чим і як можна безпечно і ефективно почистити сонцезахисні окуляри

Правильно доглядати за сонячними окулярами - це не тільки вміти їх мити і чистити, а й попереджати забруднення. Адже надто часте протирання може пошкодити найтонші делікатні покриття, і позбавити аксесуар його захисних властивостей. Звісно, уникнути потрапляння пилу і частинок бруду з повітря на лінзи у вас не вийде за всього старання. Але у ваших силах не допустити появи брудних плям іншого роду:

  • Відбитки пальців. Ніколи не чіпайте руками сонцезахисні лінзи. Одягаючи або знімаючи аксесуар, обережно тримайте його за дужки. Жирні розводи, що залишилися від ваших пальців, виглядають неестетично і ускладнюють огляд.
  • Засоби для волосся. Носити сонцезахисну оптику у вигляді обідка на голові небезпечно не тільки тому, що це розхитує дужки і загрожує виходом аксесуара з ладу. Всі пінки, лаки та залишки шампунів і бальзамів осідають на внутрішньому боці лінз, роблячи їх брудними і каламутними.

Дотримуючись цих правил, ви зможете довше зберігати свої сонячні окуляри в чистоті, уникнувши передчасного зносу. Мити їх слід тільки за необхідності, в спокійній домашній обстановці. Але якщо у вас раптом виникла потреба терміново почистити лінзи просто на вулиці, в жодному разі не користуйтеся для цього подолом спідниці, виворітним краєм сорочки, носовою хустиною або вологими серветками, призначеними для обличчя.

не можна протирати сонячні окуляри сорочкою фото

Щоб екстрено протерти сонцезахисні окуляри, скористайтеся спеціальними серветками, призначеними для тендітних лінз, які бояться подряпин. Вони можуть бути сухими, виготовленими з м'якої мікрофібри, або вологими, просоченими очищувальним складом. Їх краще завжди мати при собі, щоб правильно доглядати за сонцезахисною оптикою в будь-якій ситуації.

Тепер давайте подивимося, як і чим можна почистити аксесуари в домашніх умовах, ефективно видаливши забруднення і не заподіявши шкоди:

  1. Підготовка. Прополощіть сонцезахисні окуляри під струменем теплої проточної води. Це змиє з поверхні найбільші пилові частинки, і при протиранні лінзи не подряпаються.
  2. Вибір засобу для чищення. Почистити сонцезахисні окуляри можна спеціалізованими або підручними засобами:
    • Спецзасоби. У цю категорію входять професійні спреї, рідини і серветки для протирання. Їх можна придбати разом з аксесуаром, або пошукати в магазинах оптики. Купуючи засіб, обов'язково зверніть увагу, для якого матеріалу він призначений (скло або полікарбонат).
    • Побутова хімія. Не можна чистити сонячні окуляри агресивними засобами для миття скла, оцтом, відбілювачем, ацетоном, аміаком, і всім, що містить ці речовини. Скляні лінзи можна почистити спиртом, але для полікарбонатових його використовувати не рекомендується. Найкраще помити їх звичайним або рідким милом, засобом для посуду або гелем для душу. Приготуйте мильний розчин, або нанесіть по одній крапельці засобу на кожну лінзу, і спіньте їх, рівномірно розподіляючи по всій поверхні (з обох боків). Вода при цьому має бути тільки теплою: холодна не розчинить жир і бруд, а гаряча може пошкодити сонцезахисні окуляри.чи можна мити сонцезахисні окуляри фото
  3. Правила очищення сонцезахисних окулярів.
    • Серветку або шматочок мікрофібри не можна водити по склу колами. Щоб делікатно і якісно почистити сонцезахисні окуляри, пересувайте їх по лінзах строго вгору-вниз або вліво-вправо.
    • На закінчення візьміть ватяну вушну паличку. Вмочіть її в склад, яким ви вирішили помити або почистити сонцезахисні окуляри. І акуратно пройдіться по прилеглій до оправи ділянці скла та інших важкодоступних місцях.
    • Після миття прополощіть сонячні окуляри, щоб повністю видалити залишки мильного розчину. Струсіть зайві крапельки води, і витріть скло насухо за допомогою м'якої та чистої мікрофібрової ганчірочки. Не сушіть сонцезахисні окуляри феном, або просто поклавши на сонечко - це для них шкідливо. До того ж від води, що просихає, можуть залишитися плями, і вам доведеться заново мити і чистити аксесуар.
    • Спрей змивати не потрібно - його досить розпорошити, ретельно протерти, і він сам вбереться в тканину, не залишивши розводів на сонцезахисних окулярах.як почистити сонцезахисні окуляри фото

Якщо після того, як ви помили або почистили сонцезахисні окуляри, ви не збираєтеся їх надіти, то покладіть аксесуар у футляр або чохол. Так ви позбавите себе необхідності протирати їх зайвий раз перед виходом з дому.

Доглядати за сонячними окулярами зовсім не складно. Робіть це своєчасно й акуратно, і вони віддячать вам тривалим комфортним носінням.

Коментарі

Написати коментар